Upd: OM pampert Michael van Zeijl, slechts opruiing 

07 februari 2018 - 16:06

Mogge, allen. Waar wereldverbeteraars afgelopen december schande spraken van de actie van een groep blokkeerFriezen, hebben deze er wellicht voor gezorgd dat acteur Stefan de Walle, die Sinterklaas speelde tijdens de intocht in Dokkum, momenteel nog in leven is.

Het Openbaar Ministerie (OM) is namelijk een onderzoek gestart naar Michael van Zeijl, voorman van de extreemlinkse actiegroep De Grauwe Eeuw.

Michael heeft ze helaas voor de Nederlandse maatschappij niet alle tien op een rijtje. Op 29 oktober riep hij in een Facebookbericht op tot een moordaanslag op Sinterklaas. In het bericht, dat inmiddels snel is verwijderd, stond het volgende:

"Zit niks anders op.. we moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten. Dubbele prijs als het tijdens de Nationale intocht is zodat alle kinderen getuigen ervan zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten. Maw zonder twijfel morsdood. Zo kan de NPO geen onzin verhaaltje ophangen met een nieuwe Sinterklaas en zijn we voorgoed van dat feest af. (En van die irritante Flodder acteur die Sinterklaas speelt.)"

Weet u wat, lees bovenstaande alinea nog een keer. En daarna nog een keer. Beseft u alstublieft hoe ziek deze jongen is. Mary Hallebeek, woordvoerder van het OM, spreekt dan ook van "een schokkende zaak." Of Van Z. vastzit is niet bekend.

Frappant is dat Van Zeijl. in augustus vorig jaar een interview gaf aan aan de website Hollandistan.nl. In dat vraaggesprek geeft hij onder andere aan hoeveel bedreigingen hij zelf ontvangt.

Update 16.06 uur: Het Openbaar Ministerie, dat vanmorgen bij monde van woordvoerder Mary Hallebeek nog over "een schokkende" zaak sprak, is inmiddels bijgedraaid. Michael van Zeijl wordt slechts verdacht van opruiing. Volgens een woordvoerder van het OM is onderzoek doen naar de dreiging van een moordaanslag niet nodig.

Van Zeijl zelf noemt het allemaal 'een grap'. Hij zou dit slechts op Facebook hebben gepost om, daar komt ie weer, "aan te tonen met welke dubbele maat er wordt gemeten door racistisch Nederland".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie