F1-coureur wordt Uber-chauffeur
Sport

F1-coureur wordt Uber-chauffeur.

Uber-klanten in Brussel zijn vanavond heel snel thuis: de Belgische Formule 1-coureur Stoffel Vandoorne gaat een avondje chauffeuren voor de taxidienst.

De McLaren Honda F1-racer rijdt zijn passagiers vanavond rond in een McLaren 570S, meldde hij op Instagram. Behalve een ludieke actie is de stunt ook een manier om mensen bewust te maken van de gevaren van achter het stuur kruipen met een slok op.

Met dat nobele doel is niet zoveel mis, vinden Belgische taxichauffeurs, maar het feit dat juist Uber Vandoorne voor hun karretje spant schiet bij hen in het verkeerde keelgat. "Het wordt bijzonder cynisch als de boodschap uitgaat van een multinational die overal ter wereld de wetten met betrekking tot betaald vervoer van personen aan haar laars lapt," zegt Pierre Steenberghen, Secretaris-Generaal van de beroepsvereniging van taxichauffeurs, tegen de Krant van West-Vlaanderen.

Steenberghen benadrukt de hypocrisie van Uber, dat gebruik maakt van 'surge pricing'. "Dat zorgt ervoor dat klanten net tijdens feestavonden zoals Nieuwjaarsavond - waar ze graag een glas drinken - zich blauw betalen aan een Uber-rit", aldus Steenberghen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →