FAAL: 2 min. stilte in Drenthe 20 minuten te vroeg, in Grunn 3 te laat

FAAL: 2 min. stilte in Drenthe 20 minuten te vroeg, in Grunn 3 te laat 

05 mei 2022 - 11:50

Hoera! Het is vandaag Bevrijdingsdag! Lekker met z'n allen op een van de vele festivals in het land de hele dag wijn en pils drinken op onze vrijheid, nadat we gisteren om 20.00 uur twee minuten stil zijn geweest om alle oorlogsslachtoffers te herdenken. 

Maar was het in heel Nederland stil? Mooi niet dus. Op het Martinikerkhof in Groningen droeg stadsdichter Myron Hamming nog een gedicht voor. De twee minuten stilte in de stad Groningen begonnen daardoor drie minuten te laat, meldt RTV Noord.

Komt allemaal doordat de klokken van de Martinitoren te laat begonnen met luiden, waarna ook de rest van het programma uitliep. Volgens de organisatie maakten de klokkenluiders vermoedelijk gebruik van een oud draaiboek. Zucht...

Ook in Drenthe zijn horloges nog niet uitgevonden

En dat is niet alles. Ook bij het Joodse monument in Hoogeveen (Drenthe) hielden de mensen 'door een fout in het draaiboek' al om 19.40 uur twee minuten stilte. "Normaal gaan we elk jaar met de stille tocht langs de Joodse synagoge, alleen hadden we dat dit jaar uit het programma geschrapt omdat we ook al een kranslegging zouden doen bij het Joodse monument. Dat was wat dubbelop, vonden we", legt Theo Osinga van de Historische Kring Hoogeveen uit aan RTV Drenthe.

En ja, dan heb je dus een gat in het programma en horloges zijn blijkbaar daar nog niet uitgevonden. "Muziekvereniging Wilhelmina vulde de tussenliggende tijd op met enkele liederen en toen het acht uur was, hebben we nogmaals twee minuten stilte gehouden."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml