FAAL: Limburgse scholen maken fouten, 354 vmbo-examens ongeldig 

22 juni 2018 - 17:13

Zo, dat zal even flink balen zijn. Haal die vlag (met rugzak) maar weer naar binnen. Doordat twee scholen uit Maastricht "fouten" hebben gemaakt bij de eindexamens, zijn de resultaten na hard werken van alle vmbo-leerlingen ongeldig verklaard.

Aldus een brief van minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) aan de Tweede Kamer. De gedupeerde leerlingen van het Sint-Maartenscollege en het PortaMosana College moeten hun examen waarschijnlijk geheel of gedeeltelijk overdoen, vreest de minister.

Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Wel is in elk geval een melding gemaakt van een leerling die wel bij het centraal examen aanwezig was, maar waarbij niet alle examenstof is getoetst bij de schoolexamens. Uit onderzoek van de inspectie bleek dat dit voor vrijwel alle leerlingen gold.

Beide scholen hebben in elk geval "onverantwoord gehandeld", stelt Slob. Dat levert een "ontzettende teleurstelling op voor alle leerlingen die erop rekenden volgende week hun diploma-uitreiking te hebben", trapt de minister nog even een open deur in.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie