FAAL: Nieuwe vrachtwagens Defensie mogen de weg niet op, want te hoog

FAAL: Nieuwe vrachtwagens Defensie mogen de weg niet op, want te hoog 

10 september 2021 - 13:42

Het gaat om enkele centimeters, maar toch: FAAL. Het ministerie van Defensie heeft doodleuk nieuwe vrachtwagens gekocht, maar die mogen de weg helemaal niet op. Ze blijken gemiddeld 2 centimeter hoger te zijn dan de wettelijke toegestane vier meter.

En dat is toch wel erg slordig, hoor. Dat je de oude vrachtwagens - die maar liefst dertig (!!!) jaar oud zijn - wil vervangen, oké. Maar check dan verdorie wel even hoe hoog ze zijn en of dit wel in ons landje mag. Eerder had de toenmalige staatssecretaris van Defensie Barbara Visser gezegd dat de trucks met container minder dan vier meter hoog waren en voldeden aan de eisen van de Wegenverkeerswet, maar uit steekproeven blijkt dat ook deze VVD'er niet de waarheid spreekt (verrassing!).

“Als je eerst met belastinggeld 1600 nieuwe vrachtwagens koopt en je houdt er daarna pas een meetlint tegen of ze voldoen aan de wettelijke toegestane hoogte, heb je de Kamer wel wat uit te leggen”, aldus Wybren van Haga van het Belang van Nederland over dit KannieWaarZijn-verhaal.

De BVNL-voorman gaat Kamervragen stellen over de kwestie. “Zo ga je niet met gemeenschapsgeld om, zeker niet nu we nog maar moeten afwachten of de gevraagde ontheffing, zodat de wagens alsnog kunnen rijden, wel wordt verleend", zo laat de Groep Van Haga weten in een persbericht. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml