Faal-Roemeen doet Panenka, mist en breekt vinger 

21 augustus 2017 - 15:33

Wie kent de befaamde Panenka-strafschop niet? De keeper tot op het bot vernederen door de bal met een simpel boogballetje door het midden in het doel te stiften is prachtig. Het moet alleen wel lukken, want anders krijg je de hoon van de complete voetbalwereld over je heen.

Ook het moment om de gewaagde Panenka ten uitvoer te brengen is een kwestie van slim kiezen. Daar kan de Roemeense voetballer George Calintaru (Juventus Boekarest) inmiddels over meepraten.

Het team speelde eergisteren de belangrijke derby tegen FCSB, voorheen bekend onder de naam Steaua Boekarest, en stond met 1-2 achter. In de 96e minuut had Calintaru echter voor een volksfeest op de tribunes kunnen zorgen. Het enige wat hij hoefde te doen was de op een presenteerblaadje gegeven penalty tegen de touwen knallen.

Daar slaagde Calintura echter niet in. De wild bewegende goalie van FCSB, Florin Niţă, maakte de voetballer van Juventus zo zenuwachtig, dat de 28-jarige middenvelder een eenvoudig te pakken stiftje produceerde.

Nadat Calintura in waarschijnlijk alle Roemeense huiskamers als de grap van het weekend werd beschouwd, kreeg hij ook de volle lading van teamgenoten. Eenmaal in de kleedkamer uitte hij zijn frustraties op een tafel, waarbij hij een vinger brak.

Bekijk onderstaand beelden van perfect uitgevoerde Panenka's, uitgevoerd door balkunstenaars als Thierry Henry, Zlatan Ibrahimovic, Francesco Totti, Sergio Ramos en Andrea Pirlo:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie