Faal: Verplichte camperstickers 'domweg' vergeten 

31 mei 2017 - 12:13

Er heeft zich een nogal gênante vertoning bij onze zuiderburen voorgedaan. Sinds april is het in België verplicht om een speciale sticker te plakken op de plek in de camper zonder gordel, anders krijg je een boete. Punt is: die stickers zijn nooit ontworpen. 

Eigenaars van een camper krijgen tijdens de keuring te horen dat ze een verplichte sticker moeten plakken op de plek waar geen veiligheidsgordel zit, en waar je dus niet op mag zitten tijdens het rijden. Sommige mensen krijgen hier alleen een opmerking over, maar bij sommige wordt de camper hierdoor afgekeurd.

Nu is het probleem dat niemand weet waar je die stickers kan krijgen, en dat is natuurlijk raar. Nu sprak De Inspecteur van de Vlaamse Radio 2 met de minister van mobiliteit, Ben Weyts, en werd het een en ander duidelijk. Wat blijkt? "Mijn administratie is dat domweg vergeten. Ze is in de fout gegaan. Daarom komt er nu een overgangsperiode van 1 jaar. Tot dan vervalt de verplichting."

De komende maanden zal de minister met zijn administratie gaan kijken hoe de stickers eruit moeten komen te zien en waar je ze kan krijgen. Vanaf juni volgend jaar ben je dan wel echt verplicht een sticker te hebben.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie