Faalorganisatie IND betaalt dwangsommen aan asielzoekers 

13 november 2018 - 10:00

Dit land = onverbeterlijk. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft tot 1 oktober al 1.036.438 euro betaald aan asielzoekers die 'te lang' moeten wachten op een beslissing van de organisatie.

Wettelijk gezien heeft de IND zes maanden de tijd om te beslissen of iemand een verblijfsvergunning krijgt. Als het langer duurt, kan een ingebrekestelling worden ingediend. Uiteraard helpt links Nederland graag bij het invullen van zo'n 'schadeformulier'.

Als de IND niet binnen twee weken op de ingebrekestelling reageert, dan wacht de indiener een mooi bedrag. Dat bedrag loopt elke dag verder op. Het maximale bedrag na 42 dagen is 1.260 euro. 

De IND blijkt door een calculatiefoutje (men had niet aan familieherenigingen gedacht) personeelstekort te hebben. Door de achterstand kost het nu bijna een jaar nodig om te laten weten of een asielzoeker een verblijfsvergunning kan krijgen. Daarnaast lopen er nog duizenden zaken. De Volkskrant verwacht dat het totaal uit te keren bedrag dit jaar nog makkelijk verviervoudigd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie