Facebook censureert TPO-baas om delen bericht over Erdogan
Binnenland

Facebook censureert TPO-baas om delen bericht over Erdogan.

Dat Facebook begint toch wel een heel erg eng bedrijfje te worden, waar het blijkbaar ten strengste verboden is om kritiek te uiten op bepaalde geliefde leiders. *Redacteur van dienst overweegt nu een Lubachje te doen*.

The Post Online-hoofdredacteur Bert Brussen is voor een maand van Facebook gegooid omdat hij voor de vierde keer iets heeft gepost wat zogenaamd in strijd zou zijn met de richtlijnen, laat hij ons weten na berichtgeving van Elsevier. Brussen deelde in 2016 (jaren geleden dus) een nieuwsbericht over 'geitenneuker Erdogan', maar dit mag dus niet volgens het selectieve censuurbeleid van Facebook.

Het bericht stampt uit de tijd dat de affaire-Böhmermann speelde, waarbij de Turkse president de Duitse komiek wilde laten vervolgen. Destijds werd ook een cartoon van NRC-cartoonist Ruben Oppenheimer van Twitter verwijderd.

Ook Volkskrant-HP/De Tijd-columnist van Facebook geband 

Ditzelfde geldt overigens voor Arthur van Amerongen, columnist van De Volksrant en HP/De Tijd. Hij wordt van Facebook geweerd wegens een grap over Erdogan. De inhoud van de in 2014 gemaakte grap kan hij zich niet meer herinneren, zegt hij tegen Elsevier. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →