Facebook-gebruikers overwegen te stoppen om privacyzorgen
Tech

Facebook-gebruikers overwegen te stoppen om privacyzorgen.

Bijna vier op de tien Nederlanders denkt wel eens na om te stoppen met Facebook omdat zij zich zorgen maken over de bescherming van hun privacy op het sociale netwerk.

Dat blijkt uit onderzoek van NU.nl onder 1.767 Nederlanders, waaronder 1.124 Facebook-gebruikers. Verder blijkt dat er veel zorgen bestaan over het gebruik van privégegevens door Facebook. Mensen blijven het sociale netwerk echter gebruiken, omdat ze op de hoogte willen blijven van de posts van vrienden (67 procent) en omdat ze zelf berichten willen delen (29 procent).

Een kleine meerderheid (52 procent) van de ondervraagden zegt 'een beetje' op de hoogte te zijn van de manier waarop Facebook gegevens verzamelt. Een kwart (27 procent) beweert hier goed van op de hoogte te zijn en 21 procent zegt nauwelijks op de hoogte te zijn van de dataverzameling.

WhatsApp

Uit het onderzoek blijkt dat WhatsApp het meest wordt gebruikt; liefst 80 procent van de ondervraagden is wekelijks in die app actief. 64 procent van de Nederlanders gebruikt Facebook minstens één keer per week.

Jeugd

Sociale netwerken als Instagram, Twitter en LinkedIn volgen op geruime afstand. Instagram en Snapchat zijn erg populair onder de jeugd, maar hebben nauwelijks gebruikers van 46 jaar en ouder.

Alle artikelen geladen. Overzicht →