Facebook pimpt anti-zelfmoordfuncties
Tech

Facebook pimpt anti-zelfmoordfuncties.

Like! Facebook heeft zijn tools voor zelfmoordpreventie verbeterd. Ook zijn de middelen nu beschikbaar voor iedereen. Eerst hadden alleen sommige Engelssprekende gebruikers daar toegang voor.

De nieuwe handvatten moeten het proces eenvoudiger en sneller maken wanneer iemand bezorgd is over zelfpijniging of zelfmoord, schrijft TechCrunch. Gebruikers kunnen een post van een vriend markeren, waarop er verschillende opties verschijnen. Zo kan iemand een lijst met nummers van zelfmoordpreventie organisaties anoniem delen of een troostend bericht sturen, waarbij Facebook suggesties doet voor de juiste woorden.

Ook kan een gespecialiseerd team kijken naar de betreffende post en mogelijk helpende informatie aan diegene bieden. Facebook waarschuwt wel dat iemand de politie moet inschakelen als er sprake is van direct gevaar.

Het sociale platform heeft de functies ontwikkeld in samenwerking met geestelijke gezondheidsorganisaties. Daarnaast hebben mensen die persoonlijk ervaring hebben met zelfpijniging en zelfmoord input geleverd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →