Fakenews: Beruchte kattenkiller blijkt vos
Raar

Fakenews: Beruchte kattenkiller blijkt vos.

De Britse autoriteiten hebben het bestaan ontkracht van de zogeheten 'Croydon cat killer', die het gemunt zou hebben op katten bij Croydon. Uit onderzoek blijkt dat de 'moorden' vermoedelijk zijn gepleegd zijn door één of meerdere vossen, berichten Britse media.

De politie stelde in 2015 een onderzoek naar de vermeende kattendoder. Er waren meerdere dieren teruggevonden zonder kop of staart, met veel commotie tot gevolg. Er werkten op enig punt meer dan vijftien rechercheurs aan de zaak. Behulpzame dierenrechtenactivisten loofden een beloning van 10.000 pond uit voor de gouden tip over de dader.

Na drie jaar onderzoek blijkt er geen enkel bewijs te zijn van menselijke betrokkenheid. Wel zijn er camerabeelden waarop vossen rondlopen met lichaamsdelen van dode katten. Die waren mogelijk eerst geraakt door een voertuig, waarna andere dieren zich tegoed deden aan de stoffelijke resten.

Wij vragen ons dan weer af hoeveel Brits belastinggeld hiermee verspild zou zijn? De politie kon hier geen antwoord op geven.

Alle artikelen geladen. Overzicht →