Topadviseur 020: 'jihad niks met islam te maken' 

04 augustus 2017 - 11:00

Jihadronselaars in Amsterdam werd geen strobreed in de weg gelegd bij het werven van potentiële terreurknaapjes voor Islamitische Staat. Saadia A.-T,. iemand die was aangesteld om dit soort praktijken tegen te gaan, faalde namelijk keihard. Gelukkig is ze nu geschorst en zit ze in voorarrest thuis.

Deze Saadia is topambtenaar op de afdeling Radicalisering en Polarisatie van de gemeente Amsterdam (ja dat bestaat). Uit rapporten, e-mails en verklaringen van vijf betrokkenen blijkt dat zij meerdere malen deed alsof haar neus bloedde toen ze signalen kreeg over geradicaliseerde moslimjochies. Zij zou de boel bagatelliseren, omdat islamterreur natuurlijk NIETS met islam te maken heeft.

Volgens De Telegraaf was dat bij minimaal vijf Amsterdamse moslims het geval. Ondanks de waarschuwing dat in verschillende delen van de stad ronselaars bezig waren te werven voor de jihad.

Overigens is deze mevrouw geschorst omdat ze liep te rommelen met de boekhouding en aan vriendjespolitiek deed. Zo had ze voor veel geld onder andere de partner van haar vriendin Fatima Elatik in dienst genomen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.