Upd: Familie Nouri uit op miljoenen aan schadevergoeding
Binnenland

Upd: Familie Nouri uit op miljoenen aan schadevergoeding.

Kent u hem nog, voormalig Ajax-voetballer Abdelhak Nouri? De 21-jarige middenvelder zakte vorig jaar zomer in Oostenrijk tijdens een oefenduel tegen Werder Bremen in elkaar en liep daarbij hersenletsel op. Sindsdien wordt hij in coma gehouden en verblijft hij in een zorginstelling. 

Uit beelden denkt de familie Nouri te kunnen concluderen dat de reanimatie veel te laat op gang kwam, waardoor het Ajax eerder dit jaar aansprakelijk stelde voor de situatie. De advocaat van de familie beweert dat de club met 'te laat ingrijpen' tegen alle medische richtlijnen heeft gehandeld.

Ajax herkent zich totaal niet in de aantijgingen en verklaarde juist dat de behandeling goed verlopen is. Daarmee verwerpen de Amsterdammers elke vorm van verantwoordelijkheid omtrent het hersenletsel dat hun pupil trof. De familie Nouri ziet nu geen andere mogelijkheid meer dan de zaak aanhankelijk te maken bij de arbitragecommissie van de KNVB.

Update 12.54 uur: Letselschadeadvocaat John Beer, die namens de familie een arbitragezaak heeft aangespannen tegen Ajax, doet uit de doeken op hoeveel geld de familie precies uit is. "Abdelhak zal nooit meer gewoon kunnen wonen en blijft altijd afhankelijk van zorg van therapie. Hij kan ook nooit meer werken. Het gaat om substantiële schade. En dan praten we niet alleen over tonnen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →