'Familie steunde terrorist New York'
Buitenland

'Familie steunde terrorist New York'.

Ahmad Rahami, de Afghaanse immigrant die een week geleden een bomaanslag pleegde in de Amerikaanse stad New York, was bepaald geen 'eenzame wolf', ofwel een terrorist die de voorbereiding en uitvoering van het geplande bloedbad volledig zelf ter hand neemt. Integendeel zelfs, de FBI is gestuit op divers bewijs dat duidt op betrokkenheid van familieleden bij de terreurdaad waarbij 31 gewonden vielen. 

Zo ontdekten de federale speurneuzen een opname op een mobieltje waarop te zien is hoe Rahami een proefbom laat exploderen. De video zou zijn gemaakt door een familielid. Een ander mobieltje, dat volgens New York Post als ontstekingsmechanisme bij de aanslag werd gebruikt, stond op naam van een verwant geregistreerd. 

Ook is ontdekt dat Rahami de familieauto gebruikte om de bom naar Manhattan te brengen. In ditzelfde voertuig werden korte tijd na de aanslag vijf familieleden van de incestculturele monotheïst aangehouden. Een inspectie van de wagen leverde onder meer vuurwapens op en materiaal om bommen mee te fabriceren. 

Rahami zou met de voorbereiding van zijn plan zijn gestart in juni, dezelfde maand als die waarin z'n echtgenote de wijk nam naar haar geboorteland Pakistan. De vrouw keerde echter woensdag terug, nadat de VS haar op een internationale terreurlijst had gezet.  

Rahami's moeder peerde 'm richting Turkije drie weken voor de aanval. Verder aanbidden een broer en zus van de gedetineerde terrorist haatdragende moslimleiders en koesteren ze felle rancune jegens Amerika. Zijn vader zou nog met Osama bin Laden hebben meegevochten tegen de Russische bezetters van Afghanistan. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →