Familie terreurverdachte Londen woont in NL
Binnenland

Familie terreurverdachte Londen woont in NL.

O wat erg, het komt allemaal zo verschrikkelijk dichtbij! De bloedverwanten van de 21-jarige Yahyah Farroukh, één van de twee verdachten van de aanslag in de metro van Londen, zouden woonachtig zijn in Noord-Brabant. Misschien wel in uw stad. Of in uw dorp. Misschien wel in uw straat. Misschien zijn het uw buren wel!?

Het Syrische asielzoekersgezin vertrok in 2012 vanuit Damascus naar Egypte. Maarja Egypte, wat heb je daar nu, behalve veel zand, als men je in Nederland staat op te wachten met 'Refugees Welcome'-bordjes? Zo gezegd, zo gedaan. In 2015 besloot de familie via Turkije en Griekenland naar Nederland te verkassen, met als eindbestemming levenslange bijstand Noord-Brabant.  

Zoonlief Yahyah was in 2013 al gevlogen. Hij vertrok vanuit Egypte met de boot naar Italië om vervolgens door te reizen naar Engeland. Yahyah's bruur begrijpt ook maar al te goed waarom: ""Hij is erg ambitieus en studeerde om journalist te worden. Hij houdt van Engeland.

Yahyah had inderdaad grote ambities, namelijk het ombrengen van zoveel mogelijk westerlingen in opdracht van zijn grote voorbeelden van Islamitische Staat. En dat was op een haartje na gelukt. Met zijn zelfgefabriceerde emmer-bom, die gelukkig maar half afging, verwondde hij 29 mensen.

Zijn schoonzus weigert te geloven dat haar schoonbroertje ook maar iets met terrorisme te maken heeft. "Hij zou nog geen mier aanraken".

Alle artikelen geladen. Overzicht →