Families Syriëgangers boos op 'passieve' houding NL
Binnenland

Families Syriëgangers boos op 'passieve' houding NL.

Maar natuurlijk. Familieleden die niets, maar dan ook niets hebben gedaan om het addergebroed dat zij op de wereld hebben gezet een reisje kalifaat te beletten, richten hun woede (nu de Islamitische Staat op zijn gat ligt) op de Nederlandse overheid.

Vanzelfsprekend natuurlijk. Er moet immers ergens een zondebok worden aangewezen voor hun eigen falende opvoeding.

Een anonieme moeder zegt tegen De Volkskrant: "Den Haag laat ze stikken, laat ze daar doodgaan".

Alsof het de plicht van Nederland is mensen die vrijwillig hebben gekozen zich aan te sluiten bij een terreurnetwerk, terug naar welvaartsland Nederland te halen.

Het zal u vast niet verbazen. Hun eigen kind opvoeden lukt niet, maar een advocaat in de arm nemen om Nederland mogelijk tot actie te dwingen kost weinig moeite.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie is zeer helder over uitgereisde jihadgangers. "Mensen die uitreizen hebben bewust de keuze gemaakt zich aan te sluiten bij een terroristische organisatie. Syriƫgangers die erin slagen zich bij een Nederlandse post te melden, worden door de Marechaussee naar Nederland begeleidt, daar vastgezet en door het OM voor de rechter gebracht."

Een Nederlandse controlepost bereiken is in de praktijk nogal moeilijk, zo stellen de boze ouders. De kans is immers aanwezig dat zij onderweg worden doodgeschoten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →