Fans Almere City blijven toch echt voor Ajax

Fans Almere City blijven toch echt voor Ajax 

13 juni 2023 - 12:08

Het was een belangrijke dag in Almere. De lokale voetbalclub Almere City is dan eindelijk gepromoveerd naar de Eredivisie. Je zou denken dat de mensen helemaal uitzinnig zijn. Maar eigenlijk boeit het de mensen geen ene reet.

Na goed zoeken zijn er dan toch een paar fans gevonden die helemaal uitzinnig waren: “Het is echt een stad om trots op te zijn. En dat in zo’n jonge geschiedenis hebben kunnen bewerkstelligen, dat is alleen maar prachtig”, aldus een Limburger. Een andere fan is ook blij dat de club is gepromoveerd: “Het geeft wel een fijn gevoel dat de club naar een hoger niveau is gegaan”. Maar als Almere City tegen Ajax moet spelen lijkt de liefde toch niet zo diep te zitten: “Ik ga niet zo m’n club switchen maar het is een lokale club dus kleine support mag wel”.

Opvallend veel fans hebben bij de inhuldiging een Ajax-pakkie aan of gewoon hun eigen saaie kleding. Het lijkt nog niet echt te leven in de stad. De mensen lijken vooral hun kans op een feestje niet te willen missen: “Dit is toch prachtig, dit moet je vieren. Promotie is toch mooier dan kampioen worden”. Ach ja de Almeerders zijn in ieder geval een trots volk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml