Fascinerend, mensen op Twitter met deugprofieltjes

Fascinerend, mensen op Twitter met deugprofieltjes 

22 oktober 2022 - 11:00

Fascinerend zijn ze, de mensen op Twitter met de deugprofieltjes. Van die mensen met vlaggen, spuiten en profielen met woorden waar ‘verbinder’ in staat. Of ‘deugt’. Verder zijn het mensen die blijkbaar een leven hebben want hun bezigheid op Twitter beperkt zich van nul tot minder dan 300 volgers. En dan zeg ik 300 omdat die er ook wel eens tussen zit.

Verwar de deugprofieltjes vooral niet met de Mocro’s en Turken. De deugprofieltjes zijn opa’s en oma’s, thuismoeders, verdwaalde oud-politici uit de provincie, gepensioneerde ondernemers of witte wijn drinkende wannabe’s van buiten de randstad. Types die op de trom slaan en hun gal willen spuien. Ik ben altijd gefascineerd wat die mensen doen na het virtuele belletje-trek met een tweet als ‘goed dat je zelf toegeeft dat je een ziek hoofd hebt’ (@saskiaveluwe -anoniem profiel, en hey: 1003 volgers!) geliket door @stevenvandenbrinknv met ‘kijk daar krijg ik dan weer buikpijn van, sterke opmerking, kom niet meer bij’ (81 volgers). De hond uitlaten? Hun kinderen een kop thee geven? Nadat ze mededelen hoe jammer het is dat je niet dood ben gegaan in de kerkers van Erdogan?

Ik heb me er allang bij neergelegd dat ik de bezigheidstherapie van de zwakzinnigen ben. Het is alleen zo jammer dat er geen andere dagbesteding voor deze mensen is. Zoals er ook geen andere dagbesteding is voor de allochtone medemens op Twitter. Dat zij al jaren en jaren niet verder komen dan ‘kk’, ‘jemoeder’ en plaatjes van dieren met wie ze me vergelijken, is triest. Nou ja, je zou geweldpleging in de vorm van 'de Turkse kliklijn bellen' er natuurlijk ook onder kunnen scharen maar dat maakt die zwakzinnigen helemaal winnaars. Hoe dan ook zijn de allochtonen ook interessant met hun tot tien volgers. Duidelijk gasten die de moeite hebben genomen om mij te zieken. Of in het algemeen te zieken. Ook hier geldt: fascinerend. Hebben ze niets beters te doen? Hoe worden deze gasten wakker? Zoals @rosakhan7 ‘Oh Ebru, heb je geen spiegels meer in huis? Ik heb er nog wel 1 over voor jou. Dan kan je eerst in de spiegel kijken voordat je weer iets gaat posten op Twitter. Jammer, haat vreet alleen maar energie.’ Een nepprofiel, speciaal aangemaakt om deze tweet te plaatsen. En anders deze Ouass @m45966441 – een moslimvader die zogenaamd vanuit NY zijn gal de wereld in brabbelt: ‘Ze voelt zich alleen, constant de behoefte om te moeten doorgeven wat ze aan het doen is. Zo een type eindigt eenzaam met een aantal katten om haar heen. Een liberaal brokkelt af, een gelovige raakt vitaal en start daardoor een sterk gezin. Een wezenlijk verschil’.

Er is maar één reden waarom ik deze mensen deel op twitter: om het denk-, communiceer- en compassievermogen van de massa bloot te leggen. Dit zijn de medeburgers van ons land, die lui die ook stemrecht hebben en die blind achter de Leo Lucassens en Overlisteners van deze wereld aanlopen. De laatste twee verpakken het wat keuriger maar hun gedachtegoed, hun epistels stimuleren deze types. Ze vormen het weg-met-ons, weg-met-Nederland-leger waar de deugers ons dagelijks mee om de oren slaan, in media en op Twitter. De zwakzinnigen doen me echt weinig, een ‘lucht het op’ of ‘zeg het!’ volstaat. Het is alleen jammer dat zij áltijd met meer zijn. Waarbij het echte gevaar gevormd wordt door de mensen, de zelfbenoemde elite met de podia op radio en tv, in kranten en online, waarmee ze de geestesgestoorden mobiliseren. Zolang het bij woorden blijft, is het prima. De elite maakt zelf geen handen vies, dat laten ze door anderen opknappen (Mohammed Bouyeri, Volkert van der Graaf). Woorden zijn slechts de opstap naar meer. En dat is niet fascinerend maar angstaanjagend.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.