Favoriet in opvolgingsstrijd Farage mag niet op kieslijst
Buitenland

Favoriet in opvolgingsstrijd Farage mag niet op kieslijst.

UKIP-Europarlementariër Steven Woolfe, tot vandaag de populairste kandidaat om Nigel Farage op te volgen, mag niet op de kandidatenlijst. Het uitvoerend comité van UKIP heeft hem onverkiesbaar verklaard omdat hij zijn papieren voor deelname een kwartier te laat indiende.

Woolfe was te laat vanwege "technische problemen", zo meldt de BBC. Hoewel hij al om 11:35 achter zijn computertje zat, slaagde hij er pas om 12:17 in zijn kandidatuur succesvol in te dienen. De Europarlementariër heeft in een verklaring gezegd "extreem teleurgesteld" te zijn. Ook noemde hij het uitvoerend comité "ongeschikt, niet effectief en onprofessioneel".

Uit protest tegen de beslissing zijn drie leden van het comité opgestapt. Zij stelden dat Woolfe bewust wordt tegengewerkt. Een aanhanger van een andere kandidaat noemde het "ironisch" dat de Europarlementariër UKIP wil professionaliseren, maar er tegelijkertijd niet in slaagde zijn papieren op tijd in te dienen.

Na de succesvolle Brexitcampagne stapte UKIP-leider Nigel Farage op om meer tijd door te brengen met zijn familie en barstte de strijd om zijn opvolging los. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →