Upd: Aboutaleb heeft poep aan Fawaz Jneid 

26 maart 2018 - 11:54

Maar geeft niets hoor, jongens *slurpt van muntthee*. Haatbaard Jneid, de vervloeker van wijlen Theo van Gogh en Hayaan Hirsi Ali, heeft weer van zich doen laten spreken. Wie neemt hij ditmaal op de korrel? Het betreft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

En als Jneid, toch een soort huisvriend van bekeerling Arnoud van Doorn, zich tegenover zijn salafistische volgelingetjes uitspreekt, gaan bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) alle alarmbellen rinkelen. Terreurbestrijder Dick Schoof is dan ook in alle staten.

Maar wat heeft Aboutaleb misdaan?

Jneid oordeelt (daar gaat hij al de fout in, in de islam is Allah de enige die mag oordelen) in een schreeuwspeech van maar liefst een uur dat Aboutleb "een gevaar voor de islam is", een "afvallige". Poe hee, wat een ramp zeg. Vindt u niet? In islamkringen is het dat wel degelijk. U heeft daar misschien geen weet van, maar volgens experts van de vredelievende religie staat afvalligheid gelijk aan een doodvonnis.

Er zijn nog twee andere haatimams die zich achter de uitlatingen van Jneid scharen. Het gaat om Elalami Amaouch, die Aboutaleb 'smerig tuig' noemt, en Abdelhamid Ainalhayat uit Eindhoven.

Beveiliging voor Aboutaleb

NCTV stelt dat Jneid 'bijdraagt aan radicalisering in de richting van jihadisme'. Fijn, dat soort mensen tussen je bevolking hebben. Wie mogen we hiervoor een bloemetje sturen? Werp anders nog even wat bloem/betonbakken of mobiele barricades op. Alles voor dat ultieme veiligheidsgevoel, toch?

In plaats van Jneid zijn paspoort af te pakken en uit te zetten naar alles dat niet-Westers is, krijgt de burgervader van Rotterdam beveiliging. Op uw kosten natuurlijk.

Het CDA heeft ook wat te zeggen over de situatie, mompelen iets met "moet harder aangepakt worden". Standaard riedeltje dat waarschijnlijk helemaal nergens toe gaat leiden.

Jneid is trouwens trots dat er over hem bericht wordt, getuige zijn Facebookpost van een uurtje geleden:

Update 11.54 uur: Ahmed Aboutaleb heeft inmiddels gereageerd op de aantijgingen van Jneid aan zijn adres. Hij hoop dat de haatbaard tot inkeer komt en zich gaat bezighouden met het verbinden van mensen.

Over zijn veiligheid zegt hij: "Ik heb met mijn situatie in het openbare ambt de afgelopen 13 jaar leren leven. Ik slaap hier geen nacht minder om."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie