'FBI wist van aanslag op bijeenkomst Wilders'
Buitenland

'FBI wist van aanslag op bijeenkomst Wilders'.

De Amerikaanse FBI wist dat terroristen wilden toeslaan bij een expositie van cartoons van de profeet Mohammed in het Texaanse Garland. Een undercover FBI-agent was geïnformeerd door de schutters, die handelden uit naam van haatbaardenvereniging Islamitische Staat.

Bij de schietpartij op 3 mei vorig jaar raakte een agent gewond toen twee mannen het vuur openden. De schutters werden doodgeschoten. Bij de bijeenkomst was ook PVV-leider Geert Wilders aanwezig, maar die was net weg toen de schutters met kogels gingen strooien. 

De agent wist niet enkel van de terreurplannen, maar zou ook geheel zijn opgegaan in zijn rol. Zo stuurde hij een week voor de aanslag een berichtje naar een van de terroristen met de tekst "scheur Texas uit elkaar", weet de NOS. Daarop antwoordde hij: "Je weet wat er gebeurde in Parijs...".

Amerikaanse media vragen zich nu af of de agent niet iets te ver is gegaan in zijn undercover-actie en de terrorist heeft opgehitst. Ook wordt de naam van onze blonde politicus, die al jaren wordt beveiligd, niet genoemd in de documenten over de aanslag. De vraag rijst nu waarom hij en zijn beveiligers niet zijn ingelicht over de plannen van de terreurboys. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →