FC Emmen verdwaald, teruggevonden in Eredivisie
Binnenland

FC Emmen verdwaald, teruggevonden in Eredivisie.

Voetbalclub FC Emmen is gisteren voor het eerst in de clubgeschiedenis gepromoveerd naar het hoogste voetbalniveau van Nederland. De uitwedstrijd bij het Sparta van Dick Advocaat werd met 1-3 gewonnen, dat volstond na de eerdere 0-0 in de heenwedstrijd.

Maar komop zeg, FC Emmen in de Eredivisie. Prachtig voor die paar fans die de club heeft (gemiddeld bevolkten een reusachtig aantal van liefst 3.165 toeschouwers afgelopen seizoen de tribunes van stadion De Oude Meerdijk), maar zitten clubs als Feyenoord, Ajax, PSV, AZ, FC Twente (grapje!) en Vitesse echt te wachten op een tripje naar Drenthe?

Geldt overigens ook voor promovendus Fortuna Sittard, een teringeind weg en allesbehalve een trip om naar uit te kijken. Ook daar worden de stadionstoeltjes nauwelijks gevuld (ja, pas wanneer er wat te winnen valt melden de gloryhunters zich massaal) Stelt u zich voor dat het nietige Almere City zich óók nog had gemeld op het hoogste niveau...

Nee, wat dat betreft kan voetbalminnend Nederland zich gelukkig prijzen met De Graafschap. Zij krijgen van ons qua originaliteit met betrekking tot sfeeracties en opkomst een tien plus.

Rest ons nog te melden dat Sparta-voorzitter Rob Westerhof de degradatie van zijn club op zijn eigen manier verwerkt: met een dikke sigaar en een pleziertripje naar het Chinese Hongkong. Zullen de fans erg waarderen...

Wie is de grote Eredivisie-aanwinst?
Fortuna Sittard
FC Emmen
De Graafschap
Allemaal niet
Allemaal wel
Created with SurveyMaker
Alle artikelen geladen. Overzicht →