FC Emmen probeert verleden veroordeelde zedendelinquent te wissen

FC Emmen probeert verleden veroordeelde zedendelinquent te wissen 

08 augustus 2023 - 14:47

Het is een behoorlijke chaos in het anders altijd zo rustige zuidoost Drenthe. Ten eerste heeft FC Emmen een speler aangetrokken, Desley Ubbink, die in het verleden is veroordeeld voor seks met een minderjarig meisje. De supporters reageren daar verbolgen op. Daarna dacht een pr-medewerker van de club dat het verleden van Ubbink gewist kon worden, simpelweg door zijn Wikipedia aan te passen.

Maar zo werkt het natuurlijk niet. Gedane zaken nemen immers geen keer en dit dus ook niet. Het duurde dan ook niet lang voordat uitlekte dat de FC Emmen-medewerker met wat digitale tipex in de weer is geweest om wat onwelgevalligheden uit te wissen. Een enorme slordigheid, aldus Rinse Bleeker, directeur van de lokale FC. "Zonder kwade bedoeling is geprobeerd om iets te doen", aldus Rinse. "Dat is ondoordacht geweest en had niet gemoeten. Het is uitgesproken en daarmee is de kous ook af."

Maar dat laat nog onverlet dat de Drentenaren not amused zijn met de komst van Desley Ubbink. De 30-jarige speler uit Roosendaal kreeg in 2015 een werkstraf opgelegd van 160 uur, waar de officier van justitie een celstraf van acht jaar had geëist. De seks met het destijds 14-jarige meisje was echter mogelijk vrijwillig, zo oordeelde de rechtbank destijds. Volgens de lokale Brabanste krant BN/De Stem schreef het slachtoffer in een verklaring dat ze bang was voor Ubbink en dat de seks haar werd opgedrongen.

Dit alles is inmiddels acht jaar geleden en wij nemen aan dat Desley lekker heeft staan schoffelen. Drentenaren zijn echter net olifanten, die vergeten niets en dit dus ook niet. Social media ontplofte en algemeen directeur Rinse ontving de ene na de andere boze WhatsApp. "Op dit moment wil ik er geen verdere mededelingen over doen, omdat het gaat om de privé-situatie van een medewerker", is de enige reactie die hij tot nog toe wil geven. Ook laat hij niet weten of FC Emmen vooraf wist van de veroordeling, iets wat dus gewoon op de Wikipedia van Desley te lezen viel. "Wellicht dat we er op een later moment nog op terugkomen."

Tot die tijd moet Ubbink maar gewoon lekker gaan ballen, want iedereen verdient een tweede kans. Al is het cv van Ubbink nou ook weer niet heel indrukwekkend, zien wij op zijn Wikipedia.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml