FC Utrecht spant kort geding aan tegen KNVB om verplaatsen finale

FC Utrecht spant kort geding aan tegen KNVB om verplaatsen finale 

20 mei 2021 - 11:01

Nederland op zijn smalst... FC Utrecht is woest op de KNVB omdat de voetbalbond heeft besloten om de finale van de Play-Offs om Europees voetbal tegen Feyenoord te verplaatsen naar zondag.

Zoals u misschien heeft meegekregen wonnen FC Utrecht (1-0 tegen FC Groningen) en Feyenoord (2-0 tegen stadsgenoot Sparta) hun halve finalewedstrijden en spelen nu dus in de finale tegen elkaar voor een plekje in de tweede voorronde van het nieuwe toernooi de Conference League (een soort b-versie van de Europa League).

Probleem: de finale zou aanstaande zaterdag gespeeld worden in De Kuip - mét supporters - en een paar kilometer verderop vindt in Ahoy (ook de finale van) het Songfestival plaats. Burgemeester Achmed Aboutaleb heeft daarom de voetbalwedstrijd verboden, want volgens de burgervader kost dit allemaal teveel politieinzet.

En dat terwijl er slechts 6.500 man in De Kuip en 3.500 man in Ahoy mogen zitten. Wij dachten dat Rotterdam zichzelf zo'n wereldstad vindt en het blijkt dat ze geeneens twee evenementen tegelijk kunnen organiseren, corona of niet. Hoe dan ook: de KNVB heeft daarom besloten de voetbalwedstrijd te verplaatsen naar de dag erna, op zondag.

Utrecht: 'Regels zijn regels'

Een logische beslissing, maar daar zijn ze het bij FC Utrecht niet mee eens. De Domstedelingen zijn niet vergeten hoe de KNVB hen genaaid benadeeld heeft met de bekerfinale van vorig seizoen (ook tegen Feyenoord) die niet kon doorgaan vanwege corona. Feyenoord kreeg als nummer 3 van de Eredivisie het bijbehorende ticket voor de Europa League (en sloeg vervolgens geheel des Feyenoords een modderfiguur) en FC Utrecht bleef met lege handen achter.

Het enige wat ze kregen was een fooi van 600.000 euro. Het laatste ticket die anders via Play-Offs zou worden verdeeld ging naar Willem II (terwijl FC Utrecht in de competitie minder verliespunten had). Want, zei iedereen toen, 'regels zijn regels'. Vandaar dat Utrecht nu ook zegt 'regels zijn regels' en eist dat de finale gewoon op zaterdag gespeeld wordt. En als het niet gaat, dan maar een reglementaire 0-3 nederlaag van Feyenoord (en Utreg Europa in).

Het is nog niet duidelijk wanneer het kort geding plaatsvindt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.