F*ck de planeet: 'China won vorig jaar meer steenkool dan ooit'

F*ck de planeet: 'China won vorig jaar meer steenkool dan ooit' 

17 januari 2023 - 12:28

Tijd voor een flinke dosis klimaatschaamte uit China. Terwijl de activisten net zijn weggejaagd uit het Duitse dorpje Lützerath, komt vandaag het nieuws naar buiten dat China in het afgelopen jaar een recordhoeveelheid steenkool uit de grond heeft gehaald. 

In totaal werd maar liefst 4,5 miljard ton aan kolen gedolven, zo heeft het Chinese statistiekbureau becijferd. Dat is een toename van 9 procent ten opzichte van 2021. Ook de gasproductie steeg, met 6,4 procent, tot 218 miljard kubieke meter.

Dus Greta, het is tijd om met een protestbord een plein in Beijing te bezetten. China stoot van alle landen de grootste hoeveelheid broeikasgassen uit. De totale uitstoot stijgt nog steeds in het communistische paradijs en voorlopig komt daar naar verwachting geen einde aan. China mikt erop dat die uitstoot voor 2030 een piek bereikt en daarna gaat dalen. In 2060 wil China klimaatneutraal zijn (ja, dat zal vast wel).

Teruggerekend per hoofd van de bevolking stoot China overigens niet de meeste broeikasgassen uit: de uitstoot die een gemiddelde Chinees veroorzaakt, is lager dan die van een gemiddelde Nederlander.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml