F*ck het klimaat: China blijft vrolijk kolencentrales bijbouwen

F*ck het klimaat: China blijft vrolijk kolencentrales bijbouwen 

29 augustus 2023 - 12:39

F*ck het klimaat! China blijft de komende jaren in hetzelfde tempo kolencentrales bijbouwen, ondanks dat de regering naar eigen zeggen het voornemen had om om het steenkoolgebruik vanaf 2025 langzaam te gaan afbouwen. Dat blijkt dus allemaal lulkoek te zijn.

In de eerste helft van dit jaar gaf het land vergunningen uit die opgeteld 52 gigawatt aan nieuwe kolenstroom mogelijk maken, melden twee internationale kenniscentra op het gebied van energie. Dat komt neer op twee vergunningen voor kolencentrales per week.

En wij maar ons best doen om zonnepanelen en windmolens aan te leggen. Overigens is ook China in een rap tempo windmolens en zonnepanelen aan het plaatsen, maar ja dat heeft lekker veel zin als je ook die klimaatslopende kolencentrales bouwt natuurlijk. 

Dus, beste vrienden van Extinction Rebellion, snel de a12 bij Beijing blokkeren. En de haven van Shanghai bezetten. China stoot nog steeds de meeste broeikasgassen uit van alle landen ter wereld (!). Daar past wel de kanttekening bij dat het land een enorme bevolking heeft, maar dat boeit niet toch?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml