F*ck het klimaat: 'Ook volgend jaar iedereen naar buitenland bij kutweer'

F*ck het klimaat: 'Ook volgend jaar iedereen naar buitenland bij kutweer' 

23 augustus 2023 - 09:59

Het klimaat houdt Nederland bezig boeit ons geen f*ck. Dit jaar was het een ouderwetse Hollandse kutzomer en iedereen pakte daarom nog even gauw het vliegtuig naar zonnigere oorden en dat was niet voor één keertje, ook volgend jaar is uw eigen vakantiegeluk belangrijker dan Moeder Natuur.

Het AD heeft onderzocht wat uw overwegingen zijn bij het uitzoeken van een vakantie volgend jaar. Bijna de helft van de duizend ondervraagden zegt bij hun vakantie rekening te houden met weer zo’n kutzomer met regen, regen, en nog meer regen in Nederland. Van deze groep geeft liefst 56 procent aan waarschijnlijk voor een reis naar het buitenland te kiezen.

Daarbij is het trouwens niet zo dat alles maar best is zolang we weg zijn uit dit land. De extreme overlast (bosbranden, overstromingen, hittegolven, hagelstenen) in bepaalde delen van Europa is niet goed voor uw vakantiepret en maakt dat een flink aantal mensen kritisch is op waar volgend jaar de reis naartoe zal gaan.

Meer dan de helft (54 procent) kiest overigens liever voor een roadtrip met eigen vervoer dan voor een vlucht. Maar dat heeft niet zozeer met het klimaat te maken (slechts 25 procent), maar meer omdat vliegen duur is en de auto praktischer, mits je niet ergens naar Verweggistan gaat natuurlijk. En vliegschaamte? Daar heeft tachtig procent geen last van.

Geeft er dan helemaal niemand om de planeet? Jawel hoor, maar wel slechts één op de vijf mensen. Zij geven aan zich gewoon nog beter voor te bereiden op natte dagen en er het beste van de maken. Eén op de vijf... Laat Jetten, Timmermans en Klaver het niet horen! 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml