Federatie Indische NL'ers distantieert zich van 4 mei-demonstratie 

24 april 2018 - 16:01

Zoals wij vanochtend al meldden doet het comité Geen4MeiVoorMij de ronduit schandalige oproep om de Nationale Dodenherdenking te verstoren, door nota bene tijdens de twee minuten stilte lawaai te maken.

Dit alles omdat alleen 'witte' Nederlanders herdacht zouden worden op 4 mei. "Terwijl in Nederlands-Indië 4 miljoen doden vielen door oorlogsgeweld", zo staat onder andere te lezen in het Facebook-evenement.

Federatie Indische Nederlanders not amused

Kan allemaal wel wezen, maar het feit dat de organisatie mede uit naam van de slachtoffers uit Nederlands-Indië spreekt is tegen het zere been van de Federatie Indische Nederlanders, een stichting die als pressiegroep van Indisch Nederland fungeert.

Voorzitter Michael Lentze wil dan ook publiekelijk afstand nemen van de geplande demonstratie en laat ons weten dat de Federatie uitdrukkelijk "tegen zulke verstoringen" is.

'Bizar verhaal'

Lentze noemt daarnaast de zogenaamde reden om te demonstreren - dat alleen witte Nederlanders tijdens 4 mei worden herdacht - een "bizar verhaal" en "rare opmerking", waarbij sowieso even voorbij gegaan wordt aan het feit dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog "zes miljoen joden vermoord zijn".   

"Elke nuance ontbreekt bij die gasten. Ze zijn totaal respectloos en hebben geen enkel moreel besef. 4 mei is niet het moment om te demonstreren want het gaat om het herdenken van slachtoffers van de Duitse nazi's en de jappen. Dit soort acties vallen slecht binnen de Nederlands-Indische gemeenschap", aldus Lentze.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.