ZIEN: Extinction Rebellion-activisten gearresteerd

ZIEN: Extinction Rebellion-activisten gearresteerd 

09 april 2021 - 15:16

Onze vrienden van Extinction Rebellion hebben besloten om vandaag actie te voeren in Den Haag. Onder de pakkende leus ‘Geen gelul, nu naar nul’ probeerde het groepje eerst het Binnenhof binnen de dringen (wat door de opgetrommelde politie kon worden verhinderd) en blokkeren ze nu een toegangsweg. Inmidddels heeft de burgemeester van Den Haag de demonstratie verboden.

De eis deze keer: het nieuwe kabinet dient het verlies aan biodiversiteit te stoppen en de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen tot "netto nul" in 2025. Of het allemaal te realiseren is, is niet relevant: "Politici moeten afzien van de focus op politieke haalbaarheid en economische groei, en zich richten op het beleid dat noodzakelijk is om de planeet te behouden voor planten, dieren en mensen".

U kunt sowieso de komende tijd nog uw hart ophalen wat betreft activiteiten van Extinction Rebellion: de actie van vandaag maakt deel uit van de "lenterebellie", waarmee de groep van eind februari tot in april door het hele land actievoert voor een beter klimaat, en vormt de aftrap van de "Aardeparade", die onder meer Utrecht (10 april), Amsterdam (11 april), Rotterdam (13 april), Nijmegen (14 april) en Den Haag (16 april) aandoet.

Update 12.55 uur:

Nadat de burgemeester van Den Haag de demonstratie had verboden, werd aan iedereen vriendelijk verzocht om weg te gaan. Niet alle actievoerders gaven daaraan gehoor. Inmiddels heeft de Haagse politie hen aangehouden. Het gaat om een groep van een kleine honderd demonstranten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Meest bekeken
image/svg+xml
Laatste nieuws
image/svg+xml