Feest: 'Helft van compensatie-aanvragen toeslagenaffaire goedgekeurd'

Feest: 'Helft van compensatie-aanvragen toeslagenaffaire goedgekeurd' 

29 april 2021 - 11:30

Nou, nou, wat een tempo. Van 14.000 ouders die slachtoffer werden in de toeslagenaffaire heeft het Ministerie van Financiën inmiddels vastgesteld dat ze recht hebben op compensatie. Het is een begin, zullen we maar zeggen.

Daar staat helaas tegenover dat de aanvraag van ruim 11.000 mensen die zich vóór 15 februari meldden voor compensatie vooralsnog niet is goedgekeurd. Volgens Trouw is het momenteel grote crisis bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT). Er zijn zorgen over de haalbaarheid van de deadline, adviezen van juristen worden in de wind geslagen en het verloop onder personeel is groot, schrijft de krant.

Volgens een woordvoerder van het ministerie valt het allemaal wel mee en moet u gewoon nog wat geduld hebben. Voor de 11.000 mensen die nu zijn afgewezen, zit de deur niet definitief dicht. Alle 25.000 dossiers van voor 15 februari zijn slechts aan een 'lichte toets' onderworpen.

Gelukkig schijnt het ministerie van zijn fouten geleerd te hebben en volgt er op een later moment nog een integrale beoordeling van de afgewezen dossiers. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.