Oranje tegen voetbaldwerg: de feiten
Sport

Oranje tegen voetbaldwerg: de feiten.

Het Nederlands elftal treedt om 18:00 uur aan tegen voetbaldwerg Luxemburg voor de vierde wedstrijd in de WK-kwalificatiepoule. Het duel zal in het Groothertogdom zelf worden afgewerkt. Hieronder enkele leuke feitjes om u tijdens de wedstrijd mee te vermaken.

Opstelling Oranje

Nederland zal met de volgende elf namen op het veld verschijnen. Bart Ramselaar en Joshua Brenet debuteren allebei in de basis. Wat verder opvalt is dat Arjen Robben speelt.

Blind en Bruma

Ook Daley Blind en Jeffrey Bruma zullen tijdens de aftrap op het veld staan. VI meldt dat Blind zijn 42ste interland gaat spelen en daarmee evenaart hij die andere Blind, die nu bondscoach is. Bruma is vandaag jarig (25) en speelt zijn 25ste interland.

Oranje met 1.200 fans aanwezig

Het Nederlands-Elftal zal gesteund worden door 1.200 man. Het is voor het eerst in vier jaar tijd dat er zoveel fans bij een uitduel van Nederland aanwezig zijn.

Luxemburg

Luxemburg heeft slechts een half miljoen inwoners en is na Malta het kleinste land binnen de Europese Unie. Het is dan ook niet verrassend te noemen dat het Groothertogdom dramatisch presteert in kwalificatiewedstrijden. Luxemburg zag de vorige negentien pogingen om een eindronde te bereiken mislukken, waarmee het een wereldrecord in handen heeft meldt VI.  

Desondanks mogen we de wedstrijd natuurlijk niet onderschatten, denkt bondscoach Danny Blind.

Alle artikelen geladen. Overzicht →