Ferd: 'NL gedoogland, kroegen kunnen vanavond best open blijven'

Ferd: 'NL gedoogland, kroegen kunnen vanavond best open blijven' 

25 juni 2021 - 11:56

Oh nu ineens wel. Om 0.00 uur vannacht worden de meeste coronamaatregelen afgeschaft en dus zou je de rare situatie krijgen dat de horeca vanavond om 22.00 uur de deuren moeten sluiten om vervolgens 2 uur later weer open te kunnen. Ferd Grapperhaus vindt dit een beetje onzin en geeft aan dat wat hem betreft gemeenten vanavond best een oogje mogen toeknijpen.

Zegt de man die zelf al veel eerder de boel 'gedoogde' door meerdere coronamaatregelen op zijn bruiloft te overtreden. Hadden hij en het kabinet in zijn algemeen maar eerder een en ander gedoogd bij die arme horeca- (en andere) ondernemers.

Anyway, de Rotterdamse burgervader Achmed Aboutaleb had al eerder aangegeven dat hij de kroegen niet gaat verbieden om vanavond voor twee uur de boel te sluiten en Grapperhaus heeft daar begrip voor: "We zijn natuurlijk een land waar we af en toe wel eens iets gedogen." (Applausje voor Ferd!) Wel benadrukt hij dat het een "lokale beslissing" is, en die in andere plaatsen anders kan uitvallen. 

Wel tot midden-augustus op 1,5 meter

Hugo de Jonge wijst u er trouwens op dat u tot half augustus nog steeds 1,5 meter afstand moet houden. Niet dat het virus vanaf dan ineens niet meer 1,5 meter kan springen, maar omdat tegen die tijd de meeste volwassenen waarschijnlijk een prik hebben ontvangen. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml