Ferd: 'QR-controles lastig? Wij vragen niks onmogelijks'

Ferd: 'QR-controles lastig? Wij vragen niks onmogelijks' 

05 november 2021 - 12:50

Op de sportverenigingen en bij andere culturele centra mogen ze dan klagen dat het geen doen is om elke keer uw QR-code te checken, volgens Grapperhaus vraagt het kabinet niks onmogelijks. Dus ze dienen het gewoon te doen, met andere woorden.

In het verenigingsleven is er grote onvrede over de maatregel. Veel clubs zeggen niet de mensen te hebben voor controles van de toegangspassen, maar onze Ferd wijst erop dat het kabinet 45 miljoen euro heeft uitgetrokken voor de periode van oktober tot en met december. Van dat geld kunnen gemeenten meer mensen inzetten om coronapassen te controleren. Hij kan zich wel voorstellen dat dit bedrag op een gegeven moment onvoldoende is, "maar eerst aan de slag". 

Zo, die kunnen de amateurclubs in hun zak steken. Dat het systeem met QR-code nog steeds niet waterdicht is, maakt niet uit. Mocht u trouwens van plan zijn om ook aan fraude op dit gebied mee te werken dan kunt u een gevangenisstraf van maximaal vier jaar krijgen, benadrukt de dem. minister van Justitie nog maar eens even.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml