Ferd: Zo ongelooflijk zonde dat u misbruik maakt van testen

Ferd: Zo ongelooflijk zonde dat u misbruik maakt van testen 

29 juni 2021 - 10:51

Ja beste Grapperhaus, wat had u dan verwacht? Zoals sommigen van u voor onze camera al in geuren en kleuren vertelden, bleek het kinderlijk eenvoudig te zijn om te frauderen met testbewijzen voor toegang.

De QR-code met het bewijs dat u vrij bent van coronavirusdeeltjes ging afgelopen weekend vrolijk rond onder jongeren en op verschillende plekken in de horeca ontbrak het aan een fatsoenlijke controle. Het is dit weekeinde niet goed gegaan met het toegangstesten, concludeert de minister van Justitie en Veiligheid bij het Veiligheidsberaad (met de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's) dan ook terecht. 

"Het is ongelooflijk zonde dat mensen misbruik maken van het testen voor toegang. Je laat anderen een risico lopen. Dat is buitengewoon onverstandig. Dat moet je niet doen", zo tikt onze Ferd u op de vingers. De burgemeesters weten niet hoe vaak u het systeem hebt misbruikt: "Onze zorg is dat er getest wordt. Dan moet de techniek en de organisatie vlekkeloos verlopen. Er zat een gat in het systeem en dat is gedicht."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml