Ferry misbruikte en stak rugbyster Renée in brand: 18 jaar cel en tbs

Ferry misbruikte en stak rugbyster Renée in brand: 18 jaar cel en tbs 

31 mei 2022 - 15:27

De 42-jarige Ferry T. is vandaag veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het misbruiken en doden van de 23-jarige rugbyster Renée Barendregt. Nadat dit heerschap de jonge vrouw had doodgestoken stak hij haar lichaam in brand. "Mensonterend", aldus de rechtbank.

Dat kun je wel zeggen inderdaad... Het lichaam van Barendregt werd op 23 mei vorig jaar brandend gevonden in Scheveningen. Zij was die nacht vanaf een feestje fietsend op weg naar huis gegaan toen ze Ferry op zijn scooter tegenkwam.

Ferre volgde haar, trok haar in de Doorniksestraat van haar fiets om haar vervolgens in de bosjes met drie messteken dood te steken 'om haar verzet te breken, ten einde zich seksueel aan haar te kunnen vergrijpen'. Meneer reed na zijn daad naar huis om benzine te halen om het lichaam in brand te steken, onduidelijk is of Renée toen nog leefde. De politie pakte hem de daaropvolgende dag op als verdachte.

Er zijn camerabeelden waarop het slachtoffer en Ferry te zien zijn. De camera's hebben ook geluid geregistreerd, waardoor nadien te horen was wat de jonge vrouw in de bosschages heeft moeten doorstaan. "Minutenlang gehuil en gegil", memoreerde de rechter onder meer.

 Tijdens zijn proces heeft Ferry verklaard dat hij zich niets kan herinneren van de moord en dat hij die dag alcohol en drugs had gebruikt. Gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben geadviseerd de man tbs op te leggen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml