Feyenoord boos op Joodse sponsor
Sport

Feyenoord boos op Joodse sponsor.

Feyenoord is boos op zijn sponsor EZ Trader vanwege de uitlatingen die de Joodse eigenaar van het bedrijf Shimon Citron heeft gedaan in de media. De advocaat van de Rotterdamse voetbalclub eist nu rectificatie.

De eigenaar wil uit het sponsorcontract - van 1,2 miljoen euro per jaar - komen omdat er wel eens door de Rotterdamse aanhang "Hamas, Hamas, Joden aan het gas" wordt geroepen, wanneer Ajax op bezoek komt. Shimon Citron vindt dat Feyenoord daar te weinig aan doet, maar daar is de club het niet mee eens omdat het naar eigen zeggen alles in het werk stelt om zijn supporters op te voeden. 

Feyenoord heeft namelijk het project 'kwetsen is zinloos, steunen is goud' opgezet. En waar mogelijk een stadionverbod uitgedeeld aan alle supporters die de boodschap niet begrijpen. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Feyenoord ook een samenwerking met de Anne Frank-stichting en neemt het regelmatig supporters mee met culturele reisjes naar kamp Westerbork.

'Ga eens betalen'

De Rotterdammers weten zich bovendien gesteund door het sporttribunaal CAS, dat al eerder had bepaald dat EZ Trader niet zomaar onder het sponsorcontract uit kon komen. Bovendien heeft het bedrijf al tijden niet betaald. "Feyenoord heeft nog een fors bedrag tegoed en probeert die tevergeefs te incasseren", laat de club in een verklaring weten volgens RTV Rijnmond.

Alle artikelen geladen. Overzicht →