Feyenoord-fans bereiden zich muzikaal voor op bekerfinale 

13 april 2018 - 21:00

Voor Feyenoord zit het seizoen er nagenoeg al op. Nadat de equipe van trainer Giovanni van Bronckhorst vorig jaar het eerste landskampioenschap in achttien jaar binnensleepte, waren de verwachtingen ook dit jaar hooggespannen. Liefst 21 miljoen euro investeerde technisch directeur Martin van Geel in de selectie met als resultaat een (voorlopige) tegenvallende vierde stek.

Maar in Rotterdam is men gewend aan tegenslagen, gewend aan het gevoel dat het ff niet meezit, gewend aan...nouja overal naastgrijpen. Zo eerlijk zijn we gewoon. Heeft ergens ook wel zijn charmes, des te groter de ontlading wanneer het wel lukt.

Ondanks dat gegeven zijn Rotterdammers zo loyaal als de pest aan wat voor menigeen een religie is. Dat heeft u kunnen zien in de documentaire die wij maakten in aanloop naar de landstitel.

Tweewekelijks maken zoons, dochters, vaders, moeders, neven, nichten, tantes, ooms, opa's en oma's een uitstapje naar wat voor hen doorgaat voor een bedevaardsoord met een even simpele als historische naam: Stadion Feyenoord.

Wie supportersplatforms als bijvoorbeeld FR12 afstruint doet er vaak beter aan zich te beperken tot de nieuwssectie. Reacties daarop zijn vaak ongezouten en kwetsend. Niet leuk voor de positief ingestelde Feyenoord-fan. Dat de club dit jaar voor duizenden euro's aan UEFA-boetes ontving is trouwens ook niet leuk.

Wedstrijd van het jaar

Behalve die positief ingestelde Feyenoord-supporter en de portemonnee-trekkende directieleden maalt daar eigenlijk niemand om, want op 22 april staat de wedstrijd van het jaar op het programma. Huh, denkt u nu: Feyenoord-Ajax is toch allang geweest (en dik verloren)? Helemaal waar, maar over negen dagen is 'tempel aan de Maas' decor van de bekerfinale tussen AZ en Feyenoord.

En dus broeit het in de robuuste en vaak tot de nek getatoeëerde lichamen van de supporters. Zij beseffen dat deze wedstrijd het seizoen maakt of breekt. De selectie van coach Giovanni van Bronckhorst is in voorbereiding op het alles-of-niets-duel uitgeweken naar Marbella. Waarom? Mag Joost weten. Begrip voor die beslissing is in supporterskringen in ieder geval ver te zoeken.

De supporters die schuilgaan achter de naam FRFC1908 hoeven zich in ieder geval niet helemaal in Spanje voor te bereiden op wat komen gaat. Zij verzamelden een elftal aan artiesten die tot aan de dag van de bekerfinale dagelijks een speciaal geschreven ode aan hun favoriete voetbalclub online zullen zetten. Mocht het misgaan, dan heeft het in ieder geval niet aan hen gelegen.

Waarom we hier aandacht aan besteden? Omdat voetbalfans zo vaak negatief in het nieuws komen (vaak terecht), dat ook de positieve kant weleens belicht mag worden. De reeds uitgebrachte muziek kunt u hier luisteren.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie