Feyenoord met half lege Kuip in Europa
Sport

Feyenoord met half lege Kuip in Europa.

In een poging wanordelijkheden van het eigen Legioen te voorkomen, heeft Feyenoord besloten om stadion De Kuip tijdens Europa League-wedstrijden voor de helft onbezet te laten. Daarnaast worden rond het hele veld netten opgehangen en zullen er extra stewards worden ingezet. 

Dit houdt in dat alle parterre-vakken dicht blijven tijdens het toernooi om de Europa League en er voor de eerste ring minder kaarten verkocht zullen worden. Rond het veld komen netten van tien meter hoog om te voorkomen dat voorwerpen op het veld terecht komen. De stewards moeten ervoor zorgen dat supporters niet op de trappen gaan staan.

Feyenoord neemt deze drastische maatregelen uit angst voor nieuwe straffen van de UEFA. De club werd al meerdere keren beboet wegens gebrekkige organisatie en het gooien van voorwerpen op het veld door supporters, melden de Rotterdammers op de eigen website.

Banaan

Tijdens de laatste Europese thuiswedstrijd tegen AS Roma werd een opblaasbanaan op het veld gegooid. De club kon de UEFA niet overtuigen dat het slechts een ludieke actie betrof en er geen sprake was van racisme. Uiteindelijk bepaalde het sporttribunaal CAS dat Feyenoord een voorwaardelijke straf kreeg van een duel zonder publiek, met een proeftijd van drie jaar.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →