Feyenoord wantrouwt fans, WEER lege vakken en netten 

01 augustus 2017 - 15:05

Feyenoord speelt komend seizoen na tig 'tussenjaren' weer eens in de Champions League. De directie van de Rotterdammers heeft nu al slapeloze nachten over het gedrag van haar fanatieke aanhang.

Even voor de duidelijkheid: bij de meeste clubs neemt de fanatieke aanhang plaats achter het doel. Bij de Kuipbewoners is dat een tikkeltje anders geregeld, diehard-supporters begeven zich in Rotterdam namelijk op zo'n beetje ieder vak in het stadion.

Dat fanatisme leidt soms tot ongewenst gedrag, zoals bij de wedstrijd Feyenoord-AS Roma in februari 2015. Destijds werden spelers van de bezoekende ploeg en de scheidsrechter overladen met aanstekers, munten en een opblaasbanaan.

Doodsbang

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Feyenoord, dat door het (voormalig) wangedrag van fanatieke supporters al lange tijd onder een vergrootglas ligt bij de UEFA, is doodsbang dat het bij eventueel nieuw wangedrag KEIHARD gestraft zal worden.

Ter preventie hing het daarom afgelopen seizoen bij Europa League-wedstrijden al netten op voor de parterrevakken X, W, Y en Z. Alsof dat nog niet genoeg was, werd vorig seizoen ook besloten tot het leeg houden van desbetreffende vakken. Hiermee werden grofweg 10.000 supporters benadeeld.

Opnieuw maatregelen

De club heeft, bij monde van de onder supporters immens 'populaire' algemeen directeur Eric Gudde, blijkbaar geen enkel vertrouwen in haar eigen 'klanten'. Ook komende jaargang zullen supporters bij Champions League-wedstrijden te maken krijgen paniekmaatregelen, zoals netten voor hun neus. Ook is besloten parterrevakken Z1, Z2, Z3 en Z4 wederom leeg te houden.

Misschien een idee om de leeggehouden vakken te vullen met leden van de Kameraadjes (juniorclub van Feyenoord)?

Kopfoto afkomstig van FRFC1908.nl (Mandy Horstink).

Paniekmaatregelen terecht?
Boehoe, ik kan niet meer normaal met mijn kind naar het stadion
Ja, stomme hooligans maken de club kapot
Haha, ga eens in het Oostblok kijken..
Niks aan het handje, aanstellers in die directie
Do Quizzes
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie