Feyenoord zet zichzelf en NL voor schut in Europa
Binnenland

Feyenoord zet zichzelf en NL voor schut in Europa.

Het was weer eens een ouderwets teleurstellende avond voor het Nederlandse voetbal in de voorronde van de Europa League. Dankzij Vitesse, dat in de blessuretijd met 0-1 ten onder ging tegen het Zwitserse FC Basel, maar voor dankzij Feyenoord, dat compleet zoek werd gespeeld door AS Trenčin (4-0).

Anders gezegd, Feyenoord leverde een complete wanprestatie tegen de bescheiden club uit Slowakije die in handen is van Tscheu La Ling. Bij rust stond het al 3-0 door defensief geklungel in de defensie, maar het had makkelijk ook 6-0 kunnen zijn.

Na de pauze werd het allemaal niet veel beter. Feyenoord - dat onder andere basisspelers St. Juste, Botteghin, Vilhena, Van Persie en Jørgensen om uiteenlopende redenen moest missen - incasseerde zelfs nog een 4de treffer en heeft volgende week een wonder nodig om het elftal van de Nederlandse (en Rotterdamse) trainer Ricardo Moniz uit te schakelen.

Overigens, die Moniz heeft best goede teksten. Is weer eens wat anders dan de standaard - door media-training voorgekauwde - antwoorden van de trainers van onze zogenaamde topclubs.

Alle artikelen geladen. Overzicht →