'Feyenoordfan sprong zelf in de gracht'
Binnenland

'Feyenoordfan sprong zelf in de gracht'.

De Feyenoorder die gisteren bij de Eredivisie-wedstrijd tussen Willem ll en Feyenoord volgens velen in de gracht werd gegooid door op rellen beluste leeghoofden, is naar eigen zeggen zelf maar over de reling gedoken.

De juichende man, die liever anoniem blijft, verklaart: "Het is vervelend dat die beelden overal rondbonjouren. Ze kwamen met paraplu's op me af. Ik stond gewoon te juichen. Daarna kwamen ze onze kant op. Ze stonden op een gegeven moment met een man of tien om me heen. Ja, dan kun je geen kant op."

De feestvierder ziet overigens geen probleem in het plaatsnemen in een thuisvak bij een uitwedstrijd van Feyenoord: "Waar moet ik dan zitten?"

Provoceren

Volgens fans van de Tilburgers was de man aan het 'provoceren'. Maar volgens de supporter maakte hij niemand belachelijk: "Ik juich gewoon zoals ik juich. We hebben met 0-2 gewonnen en dat kunnen ze lekker in hun...je weet wel steken. En dan komen ze meteen met veertig man man want zo stoer zijn ze niet, die mannetjes. Je ziet ook niet alles op de foto's. Op een gegeven moment zit ik op m'n knieƫn en staan er vijf op mn hoofd te schoppen. Toen ben ik zelf maar de gracht ingedoken."

Naar aanleiding van het kopschoppen werden er een paar Tilburgers in de boeien geslagen, zo weet het AD. De Feyenoorder werd later zelf in het stadscentrum ook opgepakt omdat hij niet weg wilde gaan toen de hermandad hem naar huis wilde sturen. "Maar ik mankeer verder helemaal niks, zet dat er maar in", zo besluit de man.

Alle artikelen geladen. Overzicht →