Fictieve miljoenen voor nabestaanden MH17 

30 januari 2018 - 11:15

Vijfentwintig familieleden van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 hebben recht op een schadevergoeding van tientallen miljoen dollars, zo oordeelde een Amerikaanse rechter op 21 december jongstleden.

Volgens de advocaat van de nabestaanden gaat het per slachtoffer om tien miljoen dollar aan schadevergoeding en tien miljoen dollar aan boete.

De man die zo even vijfhonderd miljoen dollar uit zijn mouw moet schudden, is de Oekraïense separatistenleider Igor Girkin. Die zou officieel in het Russische Moskou vertoeven, maar is daar al tijden niet meer gesignaleerd. Waar hij dan wel verblijft weet niemand.

De kans is dus aanzienlijk dat de nabestaanden, die spreken van "een symbolische uitspraak", het geld nooit zullen ontvangen. Volgens Piet Ploeg, voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17 heeft de uitspraak in ieder geval "wel emotionele waarde" en zorgt het ervoor dat de zaak niet verwatert.

Anderhalf jaar geleden kwam het tussen een groot deel van de nabestaanden en vliegmaatschappij Malaysia Airlines al tot een akkoord over een schadevergoeding. Hoeveel er destijds is overgemaakt is niet bekend, dit in verband met de afspraak tot geheimhouding tussen beide partijen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie