Upd: Streep door 538-event

Upd: Streep door 538-event 

19 april 2021 - 18:18

Fieldlab Evenementen noemt het feit dat u forse kritiek heeft op het 538-coronaproefevenement in Breda "jammer". U moet beseffen: deze evenementen zijn nodig om de samenleving ooit weer open te laten gaan.

Afgelopen dagen kwam er veel kritiek op het testevenement. In een petitie, gestart door chirurg Rogier Crolla en medewerkers vanuit het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis, wordt de Oranjedag "een slag in het gezicht" van patiënten en zorgverleners genoemd. Ook de lokale horeca is woedend dat zij niet betrokken zijn bij de plannen. Vandaag was de petitie al 350.000 keer ondertekend.

De gemeente Breda moest zelfs aan het kabinet vragen of het nog wel verantwoord is om dit evenement te organiseren, waarop het kabinet de bal weer bij de gemeente van de Parel van het Zuiden legde. Ondertussen hebben de politievakbonden hun leden opgeroepen om te gaan staken en durven artiesten geen standpunt in te nemen. 

Toch gaat dit als het aan Fieldlab ligt gewoon door: "Tot dusver was de grootste bubbel er een van 1500 mensen, tijdens een feest in Biddinghuizen. We willen weten of de grootte van de bubbel van invloed is op de resultaten van de proef."

Update:

Daar kunnen we op wachten natuurlijk na al die #ophef: de gemeente Breda heeft een streep gezet door het 538-testevenement. 

Burgemeester van Breda Paul Depla zegt dat het festival niet kan doorgaan omdat de veiligheid in het geding kwam. "De politie krijgt steeds meer signalen dat de 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de Fieldlabs aan zal trekken met alle veiligheidsrisico’s van dien. Als burgemeester sta ik pal voor de veiligheid van de politieagenten, omwonenden en bezoekers van het evenement. Ik betreur het, maar op basis van deze informatie kan ik niet anders dan geen vergunning verlenen voor 538 Oranjedag op 24 april op het Chasséveld." 

Zender 538 zou werken aan een alternatief.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.