Fietsen failliete VanMoof massaal gedumpt op Marktplaats

Fietsen failliete VanMoof massaal gedumpt op Marktplaats 

14 juli 2023 - 15:22

Geen beter vermaak dan leedvermaak en al helemaal  niet als het die domme 'hippe' figuren uit de hoofdstad betreft. Jarenlang dachten ze slim en cool te zijn door op een elektrische fiets van pakweg vijfduizend euro rond te fietsen, van advocado-bar naar havermelk-café. Maar hun wereld vol schone schijn stort volledig in nu hun favoriete fietsenbedrijf VanMoof failliet dreigt te gaan!

En dat is smullen geblazen!

Niemand buiten de A10 weet natuurlijk wat een VanMoof is, maar VanMoof is een Nederlandse fietsenmaker die veel te dure elektrische fietsen maakt waar je maanden op moet wachten en die de hele tijd kapot gaan en die alleen bij VanMoof zelf voor heel veel geld gerepareerd kunnen worden en zo'n reparatie duurt vaak weken zo niet maanden. Een enorm kutbedrijf dus, zou je denken, maar nee, dat ziet u verkeerd. VanMoof is namelijk hip en als iets hip is stoppen mensen die in Amsterdam wonen (Amsterdammers zijn het niet) met nadenken want al die ontwortelde mensen in de hoofdstad zijn dusdanig in de war dat ze alles doen om erbij te horen en dus fietst half Amsterdam op zo'n elektrische fiets van een paar duizend euro die de hele tijd kapot gaat.

En dat terwijl mensen in Amsterdam zulke navelstaarders zijn dat ze nooit buiten de ring komen, dus waarom je dan een elektrische fiets nodig hebt, geen idee. Maar goed. VanMoof is dus HIP. ENORM HIP. En dan koop je dus gewoon een fiets van vijfduizend euro en dat ie dan de hele tijd kapot gaat, ja dat doet er dan niet toe. Zolang andere mensen maar zien hoe enorm HIP jij bent omdat je een fucking VanMoof hebt.

Maar goed. Die fietsen gaan dus steeds kapot en het meest recente model van VanMoof is al helemaal een kutding en wel zo erg dat het bedrijf binnen een week of twee failliet wordt verklaard. Een blinde zag dat al aankomen, want het bedrijf bestaat nu vijftien jaar en maakt elk jaar zulke enorme verliezen die ze dan alleen kunnen compenseren door externe investeerders te vinden. Een flinterdunne lijn om op te lopen en laatste model S5 is ZO kut dat het bedrijf zeer waarschijnlijk binnen twee weken omvalt.

Fietsen worden niet meer geleverd, ook al is er al wel betaald. Reparaties kunnen niet meer worden uitgevoerd, ook al staat je fiets al bij VanMoof. En is je fiets kapot en wil je hem laten repareren, dan ben je de sjaak want VanMoof fietsen kan je dus alleen laten repareren bij, jawel, VanMoof! Wat een grap. En wat doen alle yoga-trutten en mannen-met-knotjes? Die pleuren hun VanMoof massaal op Marktplaats! Haha! Waarschijnlijk denken ze dat andere mensen net zo dom zijn als zijzelf, want welke idioot koopt er nu in vredesnaam zo'n kreng?

De VanMoof-hipster is dus behoorlijk wanhopig. Lees de advertenties er maar op na. Zoals deze: Ik verkoop de fiets omdat ik een lagere instap prefereer, zodat mijn vriendin ‘m ook makkelijker kan gebruiken. Ook de onzekerheid rond VanMoof speelt mee. Of deze: Heerlijk fietsende s³ met ongeveer 3500 km op de teller te koop. Hij zou al in de verkoop gaan vanwege het erven van een andere fiets, maar nu met het nieuws van VanMoof helemaal. En deze: Prachtige van moof s2 elektrische fiets, top fiets. Met enkele beschadigingen zie foto’s. De fiets doet het verder wel, alleen start deze niet meer goed op. Er kan dus nu alleen op gereden worden, zonder dat het elektrische na behoren werkt.

Al het leedvermaak is hier verder te bewonderen! Veel plezier!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml