Fietsen racistisch? Ga toch fietsen mens!

Fietsen racistisch? Ga toch fietsen mens! 

20 augustus 2022 - 11:00

Het is nog geen één april maar het stond toch echt in de krant: fietsen is niet inclusief. Migranten worden uitgesloten van het concept fietsen. Fietsen is racistisch, aldus concludeert een Amerikaanse mobiliteitsdeskundige. En ondanks dat ze in Amerika het concept fietsen niet kennen, en morbide obesitas de overall mobiliteit van Amerikanen belemmert, hebben ze er blijkbaar wel deskundigen in. Dat ze de onzin concludeert is tot daaraan toe. Dat het in de Nederlandse media wordt overgenomen en (Denk) politici er gretig een politiek punt van willen maken, zum kotzen.

Het zijn gevaarlijke tijden waarin we leven. Blijkbaar kan het label racistisch op alles geplakt worden. Uit angst om gecanceld te worden, gaat de goegemeente mee in de onzin. What’s next, ademen is niet inclusief? Immigranten en ‘mensen van kleur’ ademen andere lucht in dan de mensen die in 020 Oud Zuid wonen? Wanneer gaan we weer normaal doen met z’n allen?

Nederlanders worden fietsend geboren. Hoewel de jeugd van tegenwoordig zich bij voorkeur op een elektrische Van Moof voortbeweegt of met zo’n bizarre Fat Bike (toegegeven, ik verkeer in moderne mobiele kringen die niet geraakt worden door inflatie of andere ruis), kan een Nederlander eerder fietsen dan lopen. En daar is niets mis mee. Het is de ultieme mobiliteit, de ultieme vrijheid en de makkelijkste vorm van beweging. Dat het immigranten en ‘mensen van kleur’ zou uitsluiten, kan alleen een woke Amerikaanse doos bedenken – het zou me niets verbazen als ze zich ook nog met wat letters van het alfabet identificeert. Het zijn immers de enige mensen die nog een podium krijgen vandaag de dag.

Patsen met pooierbakken is ook niet inclusief maar niemand die daar ‘ns een onderzoek naar doet. Patsen met pooierbakken wordt voornamelijk gedaan door mensen van de islamitische persuasie, veelal nazaten van immigranten. Ook door ‘mensen van kleur’ – als dit voetballers zijn weet je wel zeker dat ze het zelf betaald hebben en die patserbak niet drie uur huren. Nederlanders daarentegen pochen met hun Range Rovers in alle soorten en maten of de varianten erop met een Porsche, BMW of Audi logo. Het verschil tussen de twee groepen is niet alleen dat de een het spul huurt en de ander koopt, maar ook dat de kopers thuis nog een stel fietsen hebben. Omdat Nederlanders fietsen. Hoe ‘mensen van kleur’ erover denken weet ik niet, maar het is me nog nooit opgevallen dat zij niet zouden fietsen. It’s a free country, een concept waar een Amerikaanse onderzoekster wel bekend mee zou moeten zijn. Niemand sluit immigranten of ‘mensen van kleur’ uit van fietsen, ze hebben geen fietsverbod en ook de fietspaden zijn niet exclusief voor Nederlanders.

Maar fietsen is niet sexy, fietsen is niet stoer en mits je een hippe elektrische fiets hebt, is fietsen ook nog eens tergend traag en vermoeiend – voor snowflakes, al dan niet van de immigranten of zwarte persuasie. Fietsen is niet verplicht, fietsen is een keuze. Migranten. ‘mensen van kleur’ en alle andersoortige Nederlanders die niet fietsen, kiezen daarvoor. Wat een Amerikaanse onderzoeksdoos vermomd als mobiliteitsdeskundige ook beweert. Ga toch fietsen mens.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.