Fietser dood, want hardrijdende idioot heeft geen zin in stoplicht

Fietser dood, want hardrijdende idioot heeft geen zin in stoplicht 

02 juli 2023 - 10:38

Wat heb je toch een ongelooflijke domme mensen op de wereld die nooit meer een auto zouden mogen besturen... Helaas is dit Nederland, met bijbehorend soft rechtssysteem. Ene Mourtadha B. (23) uit Den Haag is deze week veroordeeld tot slechts een jaar celstraf en daarna vier jaar rijontzegging, ondanks het feit dat zijn oliedomme actie aan een 55-jarige fietser het leven kostte. 

Wat was er precies gebeurd? Nou, deze Mourtadha reed op 3 maart op de Hoefkade in Den Haag in zijn auto, waarvan de APK verlopen was en diverse waarschuwingslampjes op het dashboard aangaven dat zaken als zowel het gewone remsysteem als het ABS-systeem dringend aandacht behoefden.

In deze roestbak (anders kunnen we het toch niet noemen) moest meneer achter een aantal wachtende auto's aansluiten voor het stoplicht. Maar daar had hij helemaal geen zin in: hij gooide het roer om en besloot om de wachtende auto's te passeren via de andere rijstrook.

En onfortuinlijk genoeg stak er net een fietser over - een stoplicht staat niet voor niks op rood - en Mourtadha zag dat te laat. Hij remde wel, maar raakte de fietser toch. Maar dat is niet zo gek natuurlijk als a) de remmen van het voertuig in kwestie niet voldoen en b) je te hard rijdt.

In eerste instantie ging hij ervandoor, de fietser hulpeloos achterlatend. Een vriend kalmeerde de Hagenaar en bracht hem terug naar de plek van het ongeval, waar hij door de inmiddels opgeroepen politie in de kraag kon worden gevat.

Dit heerschap heeft al een strafblad op het gebied van verkeersdelicten, desondanks vond meneer de rechter een straf van een jaar brommen achter de tralies en een rijontzegging van 4 jaar wel voldoende. Tja, Nederland hè?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml