Fietstuig krijgt onzinnige verkeersborden
Binnenland

Fietstuig krijgt onzinnige verkeersborden.

Wat een prachtig, soms heerlijk naïef land is Nederland toch. Fietsers die compleet poep hebben aan verkeersregels en andere weggebruikers, krijgen vanaf volgend jaar eindelijk te maken met keiharde maatregelen.

Wat gaat er precies gebeuren? Maak u even klaar voor een regelrechte doorbraak in de strijd tegen fietsterreur. Knappe koppen bij de ANWB, Fietsersbond en wielersportbond NFTU werken gezamelijk aan een onzinnige gedragscode die niemand gaat naleven.

Dat betekent dat er langs drukke fietsroutes onzinnige borden worden geplaatst, waar onzinnige teksten op worden gekalkt als: geef elkaar de ruimte. Erg onzinnig allemaal.

Het nadenken over nog meer onzinnige tekstjes gaat blijkbaar nogal wat tijd in beslag nemen. Pas in de lente van 2018 moeten de onzinnige borden klaar voor onzinnig gebruik zijn. Tot die tijd hebben pedaalterroristen klaarblijkelijk niets te vrezen.

U krijgt van NFTU-woordvoerder Esther van der Heijden alvast een open deurtje cadeau. "Fietsers moeten meer rekening houden met elkaar. "Wielrenners moeten niet overal keihard willen racen en scholieren moeten hun ogen op het fietspad houden, niet op hun telefoon."

Nabeschouwing redactie: de plezierrijder op bovenstaand gifje beschuldigen wij absoluut NIET van wanordelijk fietsgedrag.

Alle artikelen geladen. Overzicht →