Fijn hè, dat Jan Roos is verbannen van Twitter

Fijn hè, dat Jan Roos is verbannen van Twitter 

13 augustus 2022 - 12:17

Fijn hè, dat Jan Roos is verbannen van Twitter. Fijn hè, opgerot met z’n foute mening en botte uitspraken. Fijn hè, dat humor nou eenmaal ook grenzen heeft. En fijn hè, om bij de kant te horen die die grenzen bepaalt. Bewaakt. Fijn hè, om te deugen? Fijn hè, om anderen te zuiveren? Uit te bannen, elimineren, opheffen, termineren? Fijn hè, dat adverteerders bellen niet eens meer hoeft? Ja, fijn hè, dat Jan Roos is verbannen van Twitter?

Heerlijk om gelijk te krijgen hè? Want dat gelijk hebben iets anders is, ach. Het zal. Heerlijk om wél ergens bij te mogen waar Jan Roos geband is. Heerlijk om te deugen, ik zie je groeien. Fijn hé, om wél te groeien? Ja want ‘zij’ worden alsmaar kleiner. Want ja, mensen als Jan Roos, die horen ook helemaal geen podium te hebben. Nee, het podium, dat is toch voorbehouden aan de anderen. Zeg maar de NOS/Publieke Omroep presentatoren. Die weten het allemaal beter. Dan Jan Roos zeker maar ook beter dan zoveel anderen. Maar goed, nu Jan Roos weg is van Twitter, verdwijnt de rest ook wel weer een keer. Je weet nu hoe het moet.

Ja, tolerantie is een goed gegeven, maar de tolerantie houdt op waar andermans mening afwijkt van de jouwe. Das logisch, zou Cruyff zeggen. Toch? Dus wég met Jan Roos, dat heeft de Twittermob maar mooi geregeld.

Newsflash: iemand onzichtbaar maken, verandert nog geen mening. Niet de zijne, en ook niet die van mensen die achter Roos staan. Andere newsflash: dat jij vandaag tot die lui behoort die en masse anderen monddood maakt, wil niet zeggen dat je de dans ontspringt. Je kunt wel de hogepriesteres van de deugmoraal uithangen zoals Rosanne Hertzberger deed toen ze adverteerders opriep om GeenStijl te boycotten maar heus. Er komt een dag dat ook Rosanne Hertzberger uitgekotst gaat worden, óók door MSM.  Die dag komt, is het niet vandaag, dan is het over een kwart eeuw. Dus jij, fijne twitterspambot dat je bent, komt óók aan de beurt. Om één enkele reden: omdat je hebt aangetoond dat het mogelijk is om mensen met een onwelgevallige mening of uitspraak te cancelen. Vandaag zij. Morgen jij. Dringt dat tot je halvecellige hersenen door? En dan heb ik het nog niet eens over vrijheid van meningsuiting en het gebrek aan humor dat anno 2022 de boventoon voert. Het is een wonder dat er nog iemand een oudejaarsconference wil geven, laat staan dat cabaretiers nog niet van het podium zijn verbannen. Grappen maken is zwaktes uitvergroten, wat ben je toch klein als je de moeite neemt om iemand die je niet mag, en masse te doen cancelen.

Zielig.

Maar vergis je niet: Jan Roos staat nu in de Twitterhiërarchie op gelijke hoogte met de 45ste President van de Verenigde Staten. Er is geen Nederlander die hem dat na kan zeggen. Fijn!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.