Fijn land: 'Meer aanvragen subsidie zodat kids kunnen sporten'

Fijn land: 'Meer aanvragen subsidie zodat kids kunnen sporten' 

04 september 2023 - 13:27

Wat een prachtig land is dit toch. Het leven is t*ringduur, de prijzen stijgen en stijgen en daarom belanden steeds meer mensen onder de armoedegrens. Naast dat scholen noodgedwongen steeds vaker gratis de lunch moeten verstrekken zodat kinderen te eten hebben, vragen ook steeds meer ouders om hulp bij het betalen van de sport- of cultuurclub van hun kinderen.

Dat kids kunnen sporten, is natuurlijk super belangrijk (en niet alleen voor kinderen trouwens). Wie niet genoeg geld heeft voor contributie of lesgeld kan daarom tegenwoordig terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. In het eerste half jaar moest het fonds voor liefst 49.541 (!) kinderen en jongeren een lidmaatschap betalen. En dat is 20 procent meer dan in dezelfde periode in 2022, meldt de NOS.

Komt allemaal door de inflatie en hoge energierekeningen. Ten eerste moesten veel sportclubs daardoor noodgedwongen de contributie verhogen, ten tweede bezuinigden ouders daardoor vaak op uitgaven voor contributie. 

Natuurlijk, hartstikke fijn dat dit fonds bestaat, maar wel schandalig dat het nodig is. Ongeveer 830.000 mensen in Nederland leven onder de armoedegrens en iets meer dan 200.000 van hen zijn kinderen en jongeren. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml